Vudlájk: közlekedési hír

 2010.08.18. 11:11

 Nagyszabású tömegbaleset történt a Budapesten a Rákóczi út - Erzsébet körút kereszteződésében. A Blaha Lujza téren áthaladó utakat teljes szélességében, valamint a környező utcákat egy kilométeres körben bizonytalan időre lezárták, kerülni nem lehet.

A balesetet egy szolgálaton kívüli, mégis megkülönböztető jelzést használó üzemzavar-elhárító jármű okozta, amikor a buszsávban nagy sebességgel előzni kezdte a feltorlódott kocsisort és belerohant az ott elakadásjelző használatával veszteglő szlovák rendszámú de magyar tulajdonosú járműbe, melynek sofőrje - mint később a rendőröknek elmondta - a közeli (egyébként tulajdonában lévő) kávézóban várta, hogy a műszaki segítség megérkezzen. Az ütközés ereje a villamossínekre repítette a roncsokat, ahol azok eltaláltak egy éppen arra közlekedő autót, melynek vezetője - vallomása szerint -  nem vette észre, hogy a síneken halad. Az újabb csattanás hangereje eddigre minden közlekedőt megállásra késztetett, csupán két robogós haladt tovább a körúton egy-egy sávban egymás mellett, ők -vallomásuk alapján - felújítás előtt álló kipufogójuk hangja miatt nem hallották, és mivel egymás felé fordulva éppen az útvonalat egyeztették, nem is látták az eseményeket, így mintegy 80 km/h -s sebességgel a roncsokba csapódtak. Egyikőjük lerepült járművéről és az út mellett, részben forgalom elől elzárt területen, részben két mozgássérült-parkolóhelyen álló személygépkocsi szélvédőjébe vágódott, ahol a visszapillantóról lógó rózsafüzér kis híján megfojtotta. A másik robogó kigyulladt és lángra lobbantotta a többi roncsot is, valamint a tér sarkán, a hajléktalanok által összegyűjtött papírdobozokat és más szemetet. A röviddel ezután történt robbanás az égő hulladékot és alkatrészeket a levegőbe repítette és beszakította az aluljáró födémszerkezetét is. Az aluljáróból rövidesen megpörkölődött, égő ruhájú zsebesek és zugárusok futottak a felszínre, ahol megpróbáltak a tömegben elvegyülni, hogy munkájukat folytathassák, de állapotukra való tekintettel csak a teljesen részeg kéregetőkhöz tudtak közel férkőzni, akiknek így szintén meggyulladt az arcszőrzete. Az aláhulló égő darabok a kereszteződésben álló, türelmetlenül dudáló autósokra esve tönkretették a gépkocsik fényezését illetve megolvasztották a hátsó ablakokban lévő "Halkan előzz, alszik a sofőr", "Inkább ezzel járok, mint gyalog" típusú plasztik táblákat, a hőtől pedig elszíneződtek az autók hátulján elhelyezett, rántotthús alakú matricák, melyek így egyöntetűen szarbarnák lettek.

 

Címkék: közlekedés hír vudlájk

A bejegyzés trackback címe:

https://eszbuk.blog.hu/api/trackback/id/tr62228274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása